Referens / Coop Åre

← Tillbaka

Reducerad driftkostnad med ny F-gas

När Coop butiken i Åre skulle bygga ut butiken såg man till att projektera för smart och modern klimatkontroll.

TESAB-företaget Frys & Kylservice har under hösten varit med i utbyggnadsarbetet av Coop Åre. Det blev en omfattande förnyelse med bland annat utökad försäljningsyta, förflyttning av personalens omklädningsrum, lunchrum samt konvertering av de gamlaköldmedierna som byttes till miljöneutrala. Allt för att skapa en så effektiv butiksyta som möjlig för kunderna. 

Butiken fick ny inredning, ny energisnål belysning samt nya kyldiskar med energidörrar och LED belysning. De nya 4-plans frysarna på golvet med väggfrysar runt håller samman frysavdelningen på ett bra och lättnavigerat sätt i den nya delen av butiken. 

Kyltekniken med koldioxid (CO2) som köldmedium är en mycket modern och energisnål teknik som representerar framtiden. Tekniken passar dessutom det svalare nordiska klimat då kylproduktionen lämnar överskottsvärme som vi omvandlar till golvvärme vilket i sin tur värmer fastigheten. Allt tekniskt kan överskådligt kontrolleras och övervakas via ett nytt datoriserat system med olika flödesbilder, larm och energimätningar.

F-gas omställning blir enkelt med Tesab
Läs vår gratis guide till ett problemfritt framtidssäkrande av din verksamhet