Fastigheter
Framtidens köldmedium i dag
https://www.tesabcity.se/sv/Cirkus/
Industri
Dyrt blev billigt med CO2
https://www.tesabcity.se/sv/meca/
Livsmedelsbutik
Nästan ingen växthuseffekt med CO2
https://www.tesabcity.se/sv/Coop Åre/

F-gas kan bli ett lönsamhetsproblem

Konvertera din F-gas nu. Det kommer bli både dyrt och opraktiskt att vänta.

2020

2020 blir det installationsförbud för köldmedier med GWP över 2500. Vi arbetar sedan länge med ny och modern kyl- och värmeteknik och är redo att hjälpa dig med att konvertera din anläggning.

Räkna ut GWP för din utrustning

Konvertera din F-gas nu.

Vad innebär den nya F-gasförordningen?

De F-gaser du traditionellt använder idag innehåller en hög GWP-faktor (Global Warming Potential) och kommer gradvis att fasas ut, från 2020 är det förbud av påfyllnad av dessa köldmedium. Från 2030 ska sammantaget minskats till 79%, men i praktiken kommer försäljning, fyllning av dina nuvarande köldmedium att upphöra långt tidigare.

Vem omfattas av den nya F-gasförordningen?

Den nya F-gasförordningen omfattar samtliga som har värmepumpar, kyl- eller frysutrustning som innehåller köldmedium. Det vill säga både säljare, installatörer och slutkunder så som fastighetsägare, livsmedelshandlare och kylbilsåkerier, för att nämna några.

Varför implementerades den nya F-gasförordningen?

När F-gaser läcker ut i atmosfären bidrar de till växthuseffekten på liknande sätt som utsläppen av våra olika transportmedel. Vissa av F-gaserna är väldigt starka växthusgaser och har därmed stor miljöpåverkan. För att minska utsläppen av F-gaserna och därmed minska utsläppet av skadliga växthusgaser har EU kommissionen beslutat att införa f-gasförordningen.

F-gas omställning blir enkelt med Tesab
Läs vår gratis guide till ett problemfritt framtidssäkrande av din verksamhet