Fastigheter
Framtidens kylmedium i dag
http://www.tesabcity.se/sv/langflon/
Industri
Dyrt blev billigt med CO2
http://www.tesabcity.se/sv/meca/
Livsmedelsbutik
Nästan ingen växthusgas med CO2
http://www.tesabcity.se/sv/residenset/

F-gas kan bli ett lönsamhetsproblem

Konvertera din F-gas nu. Det kan bli både dyrt och osmidigt att vänta.

79%

Så mycket kommer du att behöva minska ditt användande av F-gas i din verksamhet. År 2020 ska allt vara omställt till miljövänligare CO2. Vi arbetar sedan länge med ny och modern kyl- och värmeteknik och är redo att hjälpa dig med att konvertera din anläggning.

Konvertera din F-gas nu.

Vad innebär den nya F-gasförordningen?

Den innebär att de F-gaser du använder i dag, gradvis kommer att fasas ut, för att helt förbjudas år 2030. Till det året ska vi sammantaget ha minskat den totala förekomsten av F-gaser med 79%. I praktiken kommer försäljning, fyllning och marknadsföring av dina nuvarande köldmedel att upphöra långt tidigare.

Vem omfattas av den nya F-gasförordningen?

Den nya F-gasförordningen omfattar alla operatörer av stationär och mobil kyl, luftkonditionerings och värmepumpsutrustning. Det vill säga både säljare, installatörer och slutkunder så som fastighetsägare, livsmedelshandlare och kylbilsåkerier, för att nämna några.

Varför implementeras den nya F-gasförordningen?

Därför att de F-gaser som traditionellt används i kyl, värmepumpar eller luftkonditionering innehåller en hög GWP-faktor (Global Warming Potential) och ingår i gruppen HFC, vilken är den vanligaste gruppen fluorereande växthusgaser.

F-gas omställning blir enkelt med Tesab
Läs vår gratis guide till ett problemfritt framtidssäkrande av din verksamhet