Fastigheter
Framtidens kylmedium i dag
http://www.tesabcity.se/sv/langflon/
Industri
Dyrt blev billigt med CO2
http://www.tesabcity.se/sv/meca/
Livsmedelsbutik
Nästan ingen växthuseffekt med CO2
http://www.tesabcity.se/sv/Coop Åre/

F-gas kan bli ett lönsamhetsproblem

Konvertera din F-gas nu. Det kommer bli både dyrt och opraktiskt att vänta.

79%

Så mycket kommer du att behöva minska ditt användande av F-gas i din verksamhet. År 2020 ska allt vara omställt till miljövänligare CO2. Vi arbetar sedan länge med ny och modern kyl- och värmeteknik och är redo att hjälpa dig med att konvertera din anläggning.

Konvertera din F-gas nu.

Vad innebär den nya F-gasförordningen?

De F-gaser du traditionellt använder idag innehåller en hög GWP-faktor (Global Warming Potential) och kommer gradvis att fasas ut, från 2020 är det förbud av påfyllnad av dessa köldmedium. Från 2030 ska sammantaget minskats till 79%, men i praktiken kommer försäljning, fyllning och marknadsföring av dina nuvarande köldmedel att upphöra långt tidigare.

Vem omfattas av den nya F-gasförordningen?

Den nya F-gasförordningen omfattar samtliga som har värmepumpar, kyl- eller frysutrustning som innehåller köldmedium. Det vill säga både säljare, installatörer och slutkunder så som fastighetsägare, livsmedelshandlare och kylbilsåkerier, för att nämna några.

Varför implementerades den nya F-gasförordningen?

När F-gaser läcker ut i atmosfären bidrar de till växthuseffekten på liknande sätt som utsläpp av utsläppen av våra olika transportmedel. Vissa av F-gaserna är betydligt starka växthusgaser och gör har därmed stor miljöpåverkan. För att minska utsläppen av F-gaserna och därmed minska utsläppet av skadliga växthusgaser har EU kommissionen beslutat att införa f-gasförordningen.

F-gas omställning blir enkelt med Tesab
Läs vår gratis guide till ett problemfritt framtidssäkrande av din verksamhet